Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη Δημάρχου στον Διοικητή του ΠΓΝΠ "Παναγία η Βοήθεια" και στον υπευθυνο ιερέα π.Χαρίτωνα Αθανασόπουλο




Δύο θέματα που αφορούν τη συνεργασία του Δήμου Πατρέων με το ΠΓΝΠ «Παναγία Η Βοήθεια» για τη στήριξη δημοτικών κοινωνικών δομών, έθεσε ο Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς στον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαράλαμπο Μπονάνο. Το ένα θέμα αφορούσε τη στήριξη του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών και το δεύτερο τις Κινητές Μονάδες Υγείας του Δήμου.

Συγκεκριμένα ο κ. Δημαράς επισκέφτηκε τον κ. Μπονάνο συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Θεοχάρη Μασσαρά, Χαράλαμπο Στανίτσα και Αχιλλέα Γεωργακόπουλο. Στη συνάντηση παρίστατο και η Αναπληρωτής Διοικητής του ΠΓΝΠ Ειρήνη Κωνσταντοπούλου.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στον κ. Μπονάνο και στην κυρία Κωνσταντοπούλου καλή επιτυχία στο έργο που ανέλαβαν. Από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου είπε ότι έχει μπροστά του πολύ δρόμο να διανύσει και να γίνει πολλή δουλειά ώστε να φθάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο κ. Δημαράς έθεσε στον κ. Μπονάνο δύο ζητήματα:

  1. Με αφορμή τα εγκαίνια από το Δήμο του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών να επιταχυνθεί η εξυπηρέτησή τους (εξετάσεις από γιατρούς, έκδοση εγγράφων κλπ.) από το Νοσοκομείο, ώστε να γίνεται άμεσα η εγκατάστασή τους στον Ξενώνα.
  2. Ο Δήμος ετοιμάζεται να προμηθευτεί δύο κινητές μονάδες Υγείας και ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Διοικητή του ΠΓΝΠ να υπάρξει προγραμματική συμφωνία Δήμου και Νοσοκομείου ώστε να λειτουργήσουν πλήρως οι δύο Μονάδες με την υποστήριξη του ΠΓΝΠ σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ό,τι άλλο χρειαστεί.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πατρέων είχε συνάντηση με τον υπεύθυνο ιερέα του ΠΓΝΠ Αρχιμανδρίτη π. Χαρίτωνα Αθανασόπουλο ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Δημαρά για το ιερατικό του έργο στο Νοσοκομείο.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε το θαυμασμό του προς τον π. Χαρίτωνα για την προσφορά του για την οποία, όπως είπε, είχε ακούσει ήδη ότι είναι σημαντική και ότι ο π. Χαρίτωνας δίδεται καθημερινά ψυχή τε και σώματι για την απάλυνση του πόνου και τη στήριξη των ασθενών και των συγγενών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: